Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Atslēgvārdi
Aicinājums deputātiem par TV „drudžiem”
Publicēts 13. jūlijā, 2009.
Ar lielām šausmām gaidīju vasaru, kad abas manas skolas vecuma atvases būs brīvas no skolas un nezinās, ko iesākt ar savu brīvo laiku. Labprāt būtu abus puikas iekārtojusi darbā, lai norūdās un pie viena nopelna kādu latiņu, ko tērēt savām vajadzībām. Taču tagad jau nevienam pat pieaugušo strādnieku nevajag, par tādiem pusaudžiem nemaz nerunājot. Tā nu pa dienu, kamēr esmu darbā, viņi pa māju burzās. Ir jau man bailes, ka aiz gara laika sastrādās kādas palaidnības, tādēļ nopirku abiem mobilos telefonus, lai varētu kaut vai pa telefonu pakontrolēt, kas tur īsti notiek.

Liels bija mans šoks, kad ieraudzīju telefona rēķinus – vienam pie astoņdesmit latiem, otram – pāri pa simtu. Prasu – kur tad tā zvanījuši, uz Ameriku vai. Izrādās, TV rādot spēli, kurā jāmin vārdi un varot laimēt naudu, tikai jāpiezvana. Un jāzvana tik ilgi, kamēr savieno. Pētot rēķinu, sapratu, ka tas ir paaugstinātas maksas telefons, kur par katru zvanu jāmaksā lats. Zvanīju uz spēli un prasu, kas tas par ārprātu, laikā, kad televizoru skatās bērni, tur rāda azartspēli. Esmu diezgan toleranta un uzskatu, ka var arī ko erotisku rādīt, bet tikai atbilstošā laikā – vēlu vakaros un naktī, kad bērni guļ. Bet kā var rādīt azartspēli, ja pēc likuma azartspēles ir aizliegtas līdz 18 gadiem, bet TV skatās visdažādāko vecumu cilvēki.
Televīzijas darbinieki mani norāja, ka nemaz nepilngadīgie vārdu minēšanu nedrīkst spēlēt un, ja arī uzminot to vārdu, tad pie laimesta netiekot, jo neesot sasnieguši 18 gadus. Bet atmaksāt atpakaļ naudu, ko tie, kuriem nemaz nav atļauts spēlēt, notērējuši, arī atsakās. Kādēļ šie spēles organizatori nenoskaidro no operatoriem, cik vecs ir konkrētā telefona lietotājs? Būtu tikai loģiski, ja tiem, kuriem vēl nav 18, nemaz nevarētu uz šiem telefoniem piezvanīt. Mani tikai norāja, kāpēc es nekontrolējot savus bērnus. Bet nedomāju, ka es esmu vienīgā mamma, kas viena audzina bērnus un daudz strādā, lai nopelnītu visiem trijiem iztikšanu. Tādēļ es domāju, ka valdībai un Saeimai ir jāaizliedz šādas spēles rādīt un ar likumu jānosaka telefonu operatoriem, ka mazgadīgos ar tādiem maksas telefoniem nemaz nesavieno. Jo tagad man tie rēķini būs jāsamaksā un ir sanācis tā, ka vasarā nevis puikas ir nopelnījuši vēl kādu latu saviem priekiem, bet esam iekrituši vēl lielākos parādos. 
Aicinu visus deputātus nobalsot par šādu spēļu aizliegšanu. 


Komentāri (1)
Vilis: Vot ja audzinātu kā mūsu laikos - ar žagariņu, tad par tādiem tēriņiem sīkie i nedomātu.
13/07/2009 16:14
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: